Pátek, 26. dubna 2024

VW chce do deseti let uvést na trh téměř 70 modelů elektromobilů

VW chce do deseti let uvést na trh téměř 70 modelů elektromobilů

Německý automobilový koncern Volkswagen hodlá během příštích deseti let uvést na trh téměř 70 nových modelů s elektrickým pohonem namísto dříve plánovaných 50 modelů. Oznámila to dnes firma, jejíž součástí je rovněž česká Škoda Auto.

Společnost Volkswagen nyní očekává, že do roku 2028 vyrobí celkem 22 milionů elektromobilů založených na vlastních platformách. Doposud přitom předpokládala, že tato produkce dosáhne 15 milionů vozů, napsala agentura DPA.

"Abychom mohli nezbytné investice do elektrické ofenzivy uskutečnit, musíme dál zvyšovat svou efektivitu a výkon ve všech oblastech," uvedl šéf koncernu Volkswagen Herbert Diess.

Škoda Auto začátkem března na ženevském autosalonu oznámila, že do konce roku 2022 představí více než 30 nových modelů, z toho minimálně deset bude elektrifikovaných. První elektrické Škody se objeví už letos. Vedle Superbu ve verzi plug-in hybrid (paralelní hybridní automobil, jehož baterii lze dobíjet i z externího zdroje elektrické energie, tedy ze zásuvky) to bude elektrické Citigo.

Zdroj:ČTK
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů