Čtvrtek, 28. března 2024

Vsetín: Zavedení vratných kelímků na sportovištích

Vsetín: Zavedení vratných kelímků na sportovištích

,,Návštěvníci městských lázní, koupaliště Pod Pecníkem, fotbalového stadionu na Tyršově ulici, sportovní haly a zimního stadionu Na Lapači dostávají nyní nápoje do plastových kelímků, a právě zde vidíme velký potenciál, jak eliminovat množství použitých jednorázových nádob nahrazením kelímky vratnými," informoval starosta Jiří Růžička.

Městská sportoviště postupně prochází rekonstrukcí, dostávají se do dobré kondice, a zájem o jejich využívání se každoročně zvyšuje. ,,Mapujeme návštěvnost sportovišť, a v minulém roce jsme se zaměřili i na analýzu občerstvovacích služeb v nich umístěných. Návštěvníků, kteří využívají nabízených občerstvovacích možností na sportovištích, jsou tisíce. Pokud do toho započítáme i hokejové zápasy, pak se bavíme o desítkách tisíc plastových kelímků za rok," sdělil jednatel Vsetínské sportovní Ivo Kousal s tím, že jak přibývá návštěvníků, přibývá i produkce odpadu, zejména právě jednorázových plastů.

,,V letošním roce jsme se proto rozhodli postupně zavádět vratné kelímky na sportovištích, které jsou ve správě Vsetínské sportovní. Prvním místem, kde jich budou moci návštěvníci využít, bude v létě koupaliště Pod Pecníkem," dodal starosta Růžička.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů