Pátek, 19. dubna 2024

Norbert Lichý, seriálový hasič z Telecí, namluvil spot pro projekt Recyklujte s hasiči

Norbert Lichý, seriálový hasič z Telecí, namluvil spot pro projekt Recyklujte s hasiči

Pomoci sborům dobrovolných hasičů při sběru vysloužilých spotřebičů, který organizují v úspěšném projektu Recyklujte s hasiči, chce kolektivní systém Elektrowin. Kromě propagačních materiálů, které jsou k dispozici už nyní, připravil spot pro obecní rozhlasy. Namluvil jej ostravský herec Norbert Lichý, produkovala agentura Motýl Media z Valašského Meziříčí.

Projekt Recyklujte s hasiči běží už od roku 2011 a postupně se do něj zapojilo přes 1500 hasičských sborů. V obcích a městech sbírají v předem ohlášených termínech staré elektro od sousedů a předávají je Elektrowinu k recyklaci. Pomáhají tak chránit životní prostředí a získávají za to odměny, které mohou využít při své činnosti.

Na webu projektu www.recyklujteshasici.cz je k dispozici plakát, kam stačí doplnit datum a místo sběru. ,,Spot, který lze stáhnout zdarma, je dalším komunikačním nástrojem, který našim hasičským partnerům usnadní oslovit přesně tu cílovou skupinu, kterou potřebují," vysvětluje Taťána Modlová z Elektrowinu.

,,Na Norberta Lichého jsme se obrátili pro jeho nepřeslechnutelný projev, ale hlavně proto, že se sám stal na nějaký čas hasičem - alespoň v seriálu TV Seznam Hasičárna Telecí," zdůvodňuje výběr protagonisty Jarek Střelecký z Motýl Media.

Sám herec do té doby o projektu nevěděl, tím víc jej nyní oceňuje. ,,Jsme národ bordelářů a pohled na to, co a kde lidi pohazují, je prostě proti zdravému rozumu. Na svou zahrádku by si to asi nehodili," komentuje.

Podle Svazu měst a obcí provozuje místní rozhlas drtivá většina z 6000 českých obcí. Přesná statistika neexistuje, žádný zákon jeho zřízení a provozování neukládá. Přesto je zřejmé, že tato forma komunikace s občany je nezastupitelná nejen v krizových situacích, ale i v každodenním životě.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů