Úterý, 19. března 2024

Britskému premiérovi zabavili nápoj v jednorázovém kelímku

Britskému premiérovi zabavili nápoj v jednorázovém kelímku

Ani britský premiér nemá nárok na kávu z kelímku na jedno použití. Ukazuje to video z konference Konzervativní strany v anglickém Manchesteru, na němž je vidět, jak jeden asistent podává Borisi Johnsonovi nápoj v tomto obalu, zatímco druhá asistentka mu jej bryskně zabavuje.

"Žádné jednorázové kelímky," říká při tom svému kolegovi. Podle britských médií se tak asistentka snažila zabránit "PR katastrofě" v době, která jednorázovým obalům nepřeje. Zaskočený Johnson mezitím zvedá ruce a říká "co co co?".

Aféru kolem kelímku na jedno použití nedávno zažila Kanada, když vyšlo najevo, že tým šéfky místních zelených upravil fotografii Elizabeth Mayové tak, že rozložitelný jednorázový obal nahradil plastovým na opakované použití s kovovým brčkem. Mayová uvedla, že o manipulaci se snímkem nevěděla a že ji šokovala.

Zdroj:ČTK
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů