Úterý, 19. března 2024

První ročník konference o bateriových technologiích Energy Manifest proběhne již za necelý měsíc v Bratislavě

První ročník konference o bateriových technologiích Energy Manifest proběhne již za necelý měsíc v Bratislavě

V Bratislavě se setkají přední odborníci ze všech oborů, které se věnují bateriím. Budou diskutovat o přístupu k surovinám, podpoře evropské výroby baterií, posilování výzkumu a inovací v EU v tomto odvětví a podpoře výroby baterií s co nejmenší environmentální stopou.

Globální trh bateriových technologií a řešení pro ukládání energie roste v průměru o více než 20 % každý rok a v EU může dosáhnout objemu250 miliard EUR. Tento dynamický vývoj je připisovaný hlavně poptávce po elektromobilitě, která vzniká díky snaze snižovat emise CO2. Evropské automobilky postupně představují výrobní programy zaměřené na elektromobilitu a instituce EU stimulují rozvoj výrobních kapacit v Evropě tak, aby se snížila závislost výrobců na výrobcích baterií z Asie. O těchto a dalších tématech budou evropští odborníci diskutovat na konferenci Energy Manifest, která se bude konat 5. listopadu 2019 v Bratislavě.

Střední Evropa nezůstává při rozvoji trhu baterií stranou. Vznikají zajímavá partnerství a spojení v rámci trhů. Na Slovensku vznikl akcelerátor InoBat, který ve spolupráci se společností Matador plánuje vybudovat první výrobní linku pro baterie a elektromobily na Slovensku už v roce 2020.

,,V rámci projektu InoBat Auto plánujeme vybudovat vertikálně integrovaný dodavatelský řetězec začínající výzkumem a vývojem a končící výrobou, který má díky využití unikátní technologie společnosti Wildcat Discovery Technologies potenciál spustit revoluci baterií pro elektromobily v celé Evropě. Začátek výstavby výrobní linky je naplánovaný na první pololetí roku 2020 a spuštění výroby očekáváme koncem roku 2021", řekl Marián Boček, předseda představenstva společnosti InoBat a jeden z přednášejících na konferenci Energy Manifest.

Jak bude vypadat trh po vytvoření plánovaných 25 gigatováren v Evropě? To je jedno z dalších témat konference, kterému se bude věnovat viceprezident Evropské investiční banky, pan Vazil Hudák.

Konference Energy Manifest přinese další užitečné informace potřebné pro analýzu současného a budoucího trhu baterií a ukládání energie, přehled aktuálních výzkumných, vývojových a výrobních trendů a umožní setkání s lidmi, kteří formují nový evropský trh baterií a ukládání energie.

Zájemci o konferenci naleznou více informací na webu www.energymanifest.com, kde si mohou zakoupit vstupenky v předprodeji za zvýhodněnou cenu. Průběžné informace se budou objevovat i na facebookovém profilu konference: https://www.facebook.com/energymanifest/ nebo LinkedIn: https://www.linkedin.com/showcase/26224988/.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů