Úterý, 19. března 2024

Emirates Flight Catering oznamuje další environmentální iniciativu: snižuje odpad z obalů o 750 tun ročně

Emirates Flight Catering oznamuje další environmentální iniciativu: snižuje odpad z obalů o 750 tun ročně

Společnost Emirates Flight Catering (EKFC), jeden z největších poskytovatelů stravovacích služeb na světě, představila nové obalové řešení pro další snížení plýtvání v rámci svých cateringových služeb. Společnost nahradila kartonové obaly opakovaně použitelnými přepravkami, které bude využívat na uskladnění a přepravu v průměru 100 000 porcí jídla denně podávaného na palubách letadel. Touto nejnovější ekologickou iniciativou ušetří EKFC 750 tun kartonového odpadu ročně, což odpovídá 260 000 metrů čtverečních lesa.

Saeed Mohammed, generální ředitel Emirates Flight Catering, řekl: ,,Jako společnost jsme se zavázali brát ohled na životní prostředí. Spolu s našim zemědělským a solárním projektem je toto nové obalové řešení tento rok již třetí klíčovou iniciativou na snížení ekologické stopy. Nadále se budeme snažit naše procesy a pracovní postupy přehodnocovat, s cílem zajistit nejvyšší možnou úroveň environmentální efektivity v našich provozech."

Podle EKFC jsou odpovědné environmentální postupy základem jejího dlouhodobého úspěchu, a je odhodlána využívat zdroje udržitelným způsobem a minimalizovat dopad svých činností na životní prostředí.

Letos v září společnost EKFC oznámila uvedení nejmodernějšího solárního systému do provozu. Očekává se, že systém bude vyrábět 4 195 megawatthodin elektřiny ročně, což společnosti umožní uspokojit 15 % její energetické poptávky v zařízeních na praní, přípravu potravin a ubytování zaměstnanců. V důsledku toho se emise oxidu uhličitého produkované EKFC sníží o 3 miliony kilogramů ročně, což je ekvivalent roční spotřeby elektřiny 518 rodinných domů.

Společnost EKFC dále oznámila, že brzy zahájí výstavbu největšího vertikálního zemědělského zařízení na světě ve společném podniku s americkým průmyslovým lídrem Crop One. Kontrolované prostředí o rozloze 12 077 metrů čtverečních bude denně produkovat 2 700 kilogramů kvalitních listových rostlin bez herbicidů a pesticidů. Na zavlažování se navíc použije o 99 % méně vody než na venkovních polích. Jeho umístění umožní rychlé dodání čerstvých produktů během několika hodin po sklizni, udrží nutriční hodnotu potravin a sníží emise uhlíku spojené s přepravou. Očekává se, že první produkty společnosti Emirates Flight Catering zákazníci dostanou v roce 2020.

EKFC také provozuje komplexní recyklační program, který zajišťuje, že recyklovatelné předměty, včetně plastových lahví, hliníkových plechovek a fólií, jsou po vyjmutí z letadla odděleny od směsného odpadu. Společnost recykluje také veškeré kartonové obaly a kancelářský papír, z nichž následně vznikají nové papírové produkty. Každý měsíc EKFC odvádí 270 000 kilogramů odpadu a zajišťuje recyklaci 130 000 kilogramů kartonu, 4 000 kilogramů papíru a 14 000 kilogramů hliníkových plechovek a fólií, 120 000 kilogramů skleněných lahví a 10 000 kilogramů plastových lahví.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů