Jen zdravotní bezpečnost potravin a výživy nestačí, udržitelnost je stejně důležitá součást kvality
Nedávno proběhla na Ministerstvu průmyslu a obchodu v praze konference s názvem
,,Trvale udržitelná produkce a nákup potravin pro české spotřebitele",
organizvaná Svazem obchodu a cestovního ruchu. CZVP SZÚ bylo přizváno, aby
prezentovalo názor na téma "Požadavky na produkci potravin z hlediska
dlouhodobého zdraví populace". Východiskem pro nás byl dokončený grant EU H2020
na téma udržitelnosti, který mapoval situaci a možnosti v zemích Evropy. Není to
lehké společenské téma, protože se v něm střetávají konzervativní názory s
moderními, zdraví a obchod i zažité kulturní návyky populace. Snad se diskuse k
tématu dala parafrázovat: jedna vlaštovka jaro nedělá, ale ledy se konečně
hnuly. Že by i do Česka přicházelo jaro? Připojujeme naši prezentaci k
zamyšlení.
https://www.enviweb.cz/115137 Nedávno proběhla na Ministerstvu průmyslu a obchodu v praze konference s názvem ,,Trvale udržitelná produkce a nákup potravin pro české spotřebitele", organizvaná Svazem obchodu a cestovního ruchu. CZVP SZÚ bylo přizváno, aby prezentovalo názor na téma "Požadavky na produkci potravin z hlediska dlouhodobého zdraví populace". Východiskem pro nás byl dokončený grant EU H2020 na téma udržitelnosti, který mapoval situaci a možnosti v zemích Evropy. Není to lehké společenské téma, protože se v něm střetávají konzervativní názory s moderními, zdraví a obchod i zažité kulturní návyky populace. Snad se diskuse k tématu dala parafrázovat: jedna vlaštovka jaro nedělá, ale ledy se konečně hnuly. Že by i do Česka přicházelo jaro? Připojujeme naši prezentaci k zamyšlení.
CZVP_SOCR.pdf (1.53 MB 19.10.2019 12:55)
J.Ruprich - S. Bischofová a kol.
Zdroj: SZÚ
Sdílet článek na sociálních sítích