Úterý, 19. března 2024

Přichází tzv. "doba bezplastová." Se 100 % přírodními brčky Bamboo si dáte drink bez chemií a výčitek

Přichází tzv. "doba bezplastová."  Se 100 % přírodními brčky Bamboo si dáte drink bez chemií a výčitek

Firmy už nyní hledají do svých podniků náhradu za plastová brčka, jelikož od roku 2021 budou všechny jednorázové plasty v Evropské unii zakázány a tato brčka jsou odpověď na jejich volání.

Brčka BAMBOO z rostlinných vláken jsou od výroby až po likvidaci na 100% ekologická, jednorázová a funkční. Díky inovativní technologii zpracování bambusu za sucha, mají pevnou strukturu a nerozpouští se v drincích. Po jejich použití je můžete s klidem vyhodit do běžného odpadu, kompostovat nebo třeba zahrabat na zahradě. V běžných podmínkách se začínají rozkládat již 45. den. Obsahují pouze bambusová vlákna a přírodní škrob. Neobsahují žádný ze sedmi druhů plastů, včetně v dnešní době rozšířeného PLA. Jsou testovaná a certifikovaná.

Brčka pochází z Tchaj-wanu odkud jsou dovážena lodní a pozemní dopravou do České republiky. Každé brčko začíná sběrem bambusu, jeho rozřezáním a následným rozemletím.

Po více než 30 letech zkušeností s technologii zpracování a tvarování suchých rostlinných vláken bylo vyvinuto nejlepší řešení, které nahradí plastové výrobky na jedno použití.

Společnost BAMBOO Europe usiluje, aby s pomocí této unikátní technologie se v budoucnu nahradilo veškeré jednorázové nádobí.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů