Pátek, 19. dubna 2024

Společnost OZO Ostrava uzavřela všechny sběrné dvory

Společnost OZO Ostrava uzavřela všechny sběrné dvory

Společnost OZO Ostrava ode dneška až do odvolání uzavřela všechny sběrné dvory. Pravidelný svoz odpadu pokračuje bez omezení. Za OZO Ostrava to ČTK sdělila Lenka Gulašiová. Mluvčí státního podniku Diamo Jana Dronská oznámila, že omezený je také provoz sociálního centra v Ostravě-Vítkovicích, které například vyplácí příspěvky bývalým horníkům.

Gulašiová uvedla, že vybrané služby, jako je přistavení velkoobjemového kontejneru, mobilní svoz nábytku, dovoz kompostu nebo čerpání odpadních vod, si lidé mohou objednat pouze elektronicky.

Dronská řekla, že administrativu Diamo omezilo na činnosti nezbytně nutné pro chod podniku, provoz technologií a sanační práce ale omezeny nejsou. Zhruba třetina z přibližně 300 zaměstnanců ostravského odštěpného závodu Odra ODRA ode dneška pracuje z domova. "Hlavní činnosti - čerpání důlních vod, čištění lagunových vod, dispečink protimetanových opatření, sanační a rekultivační práce - jsou zajištěny," uvedla mluvčí.

Sociální centrum v areálu Dolu Jeremenko nyní funguje bez osobního kontaktu. Lidé tam mají k dispozici schránky pro písemnosti.

Zdroj:ČTK
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů