Pátek, 29. března 2024

KRNAP varuje před porušováním pravidel v době nouzového stavu

KRNAP varuje před porušováním pravidel v době nouzového stavu

Správa Krkonošského národního parku (KRNAP) ve spolupráci s policií hledá řidiče terénního auta, který v sobotu zaparkoval v nejpřísněji chráněné první zóně národního parku. V krátké době jde o druhý podobný případ, řekli dnes ČTK zástupci Správy KRNAP. Varují před podobným chováním v době, kdy jsou hory téměř liduprázné a v ČR platí nouzový stav.

"To, že máte silné terénní auto, ani to, že jsou Krkonoše skoro liduprázdné kvůli epidemické situaci, neznamená, že si můžete vyrazit kam chcete, třeba do zákazu vjezdu a do první zóny národního parku. Naši strážci jsou v terénu i teď a odbor státní správy funguje," uvedl dnes na facebooku národního parku náměstek ředitele Správy KRNAP Jakub Kašpar.

Vozidlo vyfotografovala v sobotu strážkyně Správy KRNAP na cestě na Zlaté návrší. "Máme to zdokumentované. Řidič porušil zákaz vjezdu a vjel do míst, kde neměl, co dělat," řekl ČTK mluvčí Správy KRNAP Radek Drahný. Řidiči hrozí ve správním řízení sankce v řádu desítek tisíc korun.

V Krkonoších předčasně skončila lyžařská sezona. Lyžařské areály po nařízení vlády ukončily provoz v pátek, zavřít musely i restaurace, infocentra, půjčovny, welness centra, bazény a další horské atrakce. Pohyb lidí v Krkonoších omezilo také nařízení plošné karantény v ČR. Od pondělí 16. března nejezdí do odvolání také lanovka na Sněžku, je uzavřena česko-polská hranice.

Podobný případ řešila Správa KRNAP nedávno také ve Lvím dole ve východních Krkonoších. Pracovníci národního parku tam v neděli 8. března narazili na terénní vůz, který byl zaparkovaný na lyžařské cestě v první zóně NP, kam auta nesmějí. Řidič se sám přihlásil.

Zdroj:ČTK
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů