Úterý, 19. března 2024

Ostrava omezeně otevře sběrné dvory, vznikají černé skládky

Ostrava omezeně otevře sběrné dvory, vznikají černé skládky

Ostravský magistrát v omezeném režimu opět otevře sběrné dvory. Důvodem je to, že ve městě začaly vznikat černé skládky. Sběrné dvory byly uzavřeny v reakci na vládní vyhlášení nouzového stavu. ČTK to dnes řekla mluvčí Ostravy Andrea Vojkovská. V Opavě sběrné dvory obnovily provoz už dnes.

Sběrné dvory se otevřou od 2. dubna. "Sběrné dvory byly uzavřeny v reakci na vládní vyhlášení nouzového stavu. Občané ale s nastávajícím jarem začali odkládat zejména objemný odpad na místa, která nejsou k tomu určená, a tím zakládat nepovolené skládky, proto se město rozhodlo sběrné dvory v omezeném režimu otevřít," uvedla náměstkyně primátora pro životní prostředí Kateřina Šebestová (ANO).

Provoz sběrných dvorů bude nyní upraven tak, aby byly dodrženy zásady bezpečnosti a ochrany zaměstnanců před šířením nákazy koronavirem. Například bude zkrácena otevírací doba. U čtyř velkých sběrných dvorů však bude zachován i víkendový provoz, ale jen dopoledne. "Občané budou do prostoru sběrného dvora vpuštěni jednotlivě, maximálně po dvou a budou dodržovat stanovený odstup. Musí být vybaveni ochrannou rouškou a nejlépe i rukavicemi," uvedla Šebestová.

Už dnes jsou v provozu tři sběrné dvory na území města Opavy. "V reakci na požadavky občanů a po dohodě s Technickými službami jsme se rozhodli od středy 1. dubna opět otevřít všechny městské sběrné dvory. Provoz sběrných dvorů bude nyní upraven tak, aby byly dodrženy hygienické zásady a zásady bezpečnosti a ochrany jak veřejnosti, tak zaměstnanců před šířením koronaviru," řekl náměstek primátora pro životní prostředí Michal Jedlička (KDU-ČSL).

Zdroj:ČTK
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů