Čtvrtek, 25. dubna 2024

Food waste: prevention in the service sector would have major environmental benefits

 Food waste: prevention in the service sector would have major environmental benefits

Approximately 88 megatonnes (Mt) of food are wasted every year in the European Union, causing 186 metric tons (Mt) carbon dioxide equivalent (CO2-eq) -- a universal measure for all greenhouse gases. The impact of food waste on the climate, acidification and eutrophication is around 15-16% of the environmental impact of the entire food chain. In developed countries, food waste is high at the point of consumption-- so significantly reducing food losses would require a food-waste reduction in households and the food-services sector.

Food waste: prevention in the service sector would have major environmental benefits
Documents
Document Food waste: prevention in the service sector would have major environmental benefits (155 Kb)
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů