Čtvrtek, 28. března 2024

Pouštní rezervace v Dubaji představuje první výroční zprávu

Pouštní rezervace v Dubaji představuje první výroční zprávu

Skupina Emirates oslavuje dvacetileté partnerství s Dubajskou pouštní rezervací, která zveřejnila svou první výroční zprávu.

Rezervace se rozkládá na ploše 225 kilometrů čtverečních. Menší část rezervace je určena turistickým aktivitám, které podléhají pečlivým kontrolám. V minulém roce do rezervace zavítalo více než 238 tisíc návštěvníků, kteří společně se zkušenými průvodci zažili jízdu po dunách či pouštní safari. Návštěvníci si také prohloubili znalosti o pouštním prostředí, divoké zvěři a její ochraně.

,,Dubajská pouštní rezervace hraje důležitou roli mezi rychlou urbanizací Dubaje a ochranou pouštních oblastí a divoké zvěře, která se v ní nachází. Emirates již dvacet let pomáhá rezervaci a podporuje správné fungování ekosystému. Věříme, že tato podpora představuje investici do naší budoucnosti, a jsme rádi, že můžeme sdílet první výroční zprávu rezervace," řekla Jeho Výsost šejk Ahmed bin Saeed Al Maktoum, předseda představenstva a generální ředitel Emirates.

Emirates do Dubajské pouštní rezervace od jejího založení investovala 28 milionů AED. Nyní společnost plánuje vybudování návštěvnického střediska, které by mělo být dokončeno na konci roku 2021. Středisko nabídne návštěvníkům vzdělávací programy zaměřené na životní prostředí a jeho ochranu.

V důsledku pandemie byla Dubajská pouštní rezervace od poloviny března uzavřena, ke znovuotevření došlo za přísných bezpečnostních opatření v polovině června.

Výroční zpráva je dostupná zde.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů