Pátek, 29. března 2024

Tipy na vánoční dárky - 10 nejprodávanějších eko produktů od Tierra Verde

Tipy na vánoční dárky - 10 nejprodávanějších eko produktů od Tierra Verde

Výrobky od Tierra Verde nám v Econea přirostly k srdcím i k domovům. Mohou za to přírodní látky, šetrné materiály a široký sortiment pro celou rodinu. Pomáhají nám žít zdravěji a nevypouštět z domácností škodlivé odpady.

Sympatický je nám i punkový začátek tohoto zeleného snu (nám věrně známý :-)) a zapálení celého týmu. Ať už sháníte prostředky na úklid či praní, přírodní kosmetiku, pomůcky pro bezobalové nakupování, dámské hygienické potřeby nebo vychytávky pro eko život s domácími mazlíčky, u Tierra Verde najdete vše.

Abyste se při brouzdání v bohatém výběru eko-kousků neutopili, napadlo nás, že vám hodíme záchranný kruh. Sami totiž moc dobře víme, že při prvních (či druhých) zelených tempech to občas vázne.

Někdy není lehké se rozhodnout, který výrobek zvolit, jindy chybí zkušenosti. V tomto článku najdete deset nejprodávanějších výrobků Tierra Verde na našem e-shopu a pět skrytých drahokamů. Pojďme se na ně podívat.

1. Olivové mýdlo na ruce Mama Natura

Vítězství slaví mýdlo umíchané ze dvou ingrediencí - kvalitního olivového oleje a soli. Nic víc, nic míň. A my slavíme s ním. Těší nás totiž, že místo přeplácaných konvenčních produktů volíte jednoduchost a zdraví. Olivové mýdlo pokožku do hloubky vyživuje a nevysušuje. Omega-3 a Omega-6 mastné kyseliny, vitamíny E a K i minerály podporují elasticitu kůže a zanechávají ruce hebké.

2. WC čistič Yellow&Blue

Na toaletu chodíme každý den, proto je přírodní WC čistič na druhém místě nad prkénko jasný. Všechny jeho ingredience jsou rozložitelné v přírodě. Účinně rozpouští usazeniny, dezinfikuje a celou místnost provoní po borovicovém lese.

3. BIKA - Jedlá soda (Bikarbona) Yellow&Blue

Jedlá soda je všestranný pomocník. Pomůže vám při praní, úklidu, čištění, na odstranění pachů i jako ekologický krtek na ucpaný odpad. Jedlá soda je ekologická a zcela zdravotně bezpečná, proto se přidává i do koláčů a pečiva.

4. Kaštanový šampon pro posílení vlasů s pomerančem Tierra Verde

Je sen všech domácností každodenních hrdinů. Je vytvořený z výtažku z mýdlových ořechů, s jemnými tenzidy z kokosového oleje a extraktem z BIO kaštanů. Ty pochází ze zámecké zahrady ve Slavkově. Je ideální pro slabé a namáhané hřívy, působí i proti vypadávání vlasů. Má správné hodnoty pH a nevysušuje pokožku hlavy. Za své složení dostal certifikaci Eco Garantie. Potěší vás také skleněná lahvička, kterou můžete doplňovat z litrového nebo pětilitrového balení.

5. Aleppské mýdlo pro problematickou pokožku Tierra Verde

Je zázrak z pokladů přírody. Toto mýdlo se tvoří podle 4 000 let staré čistě přírodní receptury. Olivový a vavřínový olej pomáhají od akné, ekzémů, lupů i dětských opruzenin a pěstí pleť. Mýdlo použijete na ruce, obličej, vlasy, intimní partie a celé tělo. Je vhodný pro všechny typy pokožky. Koupí tohoto mýdla podpoříte syrskou komunitu v Turecku, která aleppské mýdlo vyrábí ručně.

6. Kopřivový šampon na mastné vlasy s pomerančem a rozmarýnem Tierra Verde

Kopřivový šampon

Je další šampon z kosmetické řady této značky. Je ideální pro rychle se mastící hřívy. BIO extrakt z jihočeských kopřiv reguluje tvorbu lupů a kožního mazu. Vyvážené pH nevysušuje pokožku. Po umytí tímto přírodním šamponem vám budou vlasy krásně vonět po rozmarýnu a pomeranči. Stejně jako jeho výše zmíněný "brácha" je balený ve skle a má certifikaci Eco Garantie.

7. Mleté olivové mýdlo na praní Yellow&Blue

Milují všechny eko pradlenky, protože je připravené na praní v pračkách i v ruce, pro všechny druhy prádla, všechny barvy a teploty od 40 °C výš. Je vhodné i pro praní dětského prádla a citlivou pokožku. Rádo se v něm pere i nejjemnější oblečení z šatníku. Lehce se rozpouští v teplé vodě a má silný účinek.

8. Sáček na výrobu ořechového nebo rostlinného mléka Casa Organica

Je nejlepší přítel milovníků dobrého pití i jídla. S tímhle sáčkem si totiž uděláte jakékoliv rostlinné mléko z ořechů, obilovin, luštěnin nebo semen raz dva. Sáček jde použít také na výrobu sýrů nebo zeleninových šťáv. Je ušitý z bavlněného plátna v BIO kvalitě, má kulaté rohy, takže z něj snadno vyndáte pevné zbytky a vyčistíte ho. Ušetříte spoustu korunek, svému zdraví konzervanty a planetě obaly.

9. Levandulová silice Yellow&Blue

Je učiněný poklad. Vůně levandule totiž umí zrelaxovat mysl, rozpustit vnitřní napětí i ukolébat před spaním. Levandulovou silici použijete na výrobu domácí kosmetiky, pro ovonění prádla v pračce, k neutralizaci pachů, na odpuzení hmyzu,... Blahodárně působí na dýchací cesty, zklidňuje pokožku a pomáhá při hojení ran. Levandule z této lahvičky pochází z Provence a je v bio kvalitě.

10. Prací gel s levandulí Yellow&Blue

Prací gel s levandulíTento prací gel z mýdlových ořechů v bio kvalitě je další velký oblíbenec našich zákazníků. Je čistě přírodní, vhodný i pro lidi s citlivou pokožkou a důkladně a šetrně pere. Změkčuje prádlo, takže odpadá nutnost používat avivážní prostředky. Vyprané prádlo krásně voní levandulovým esenciálním olejem. Pětilitrové balení je nejoblíbenější, protože je ekonomičtější i ekologičtější.

Skryté drahokamy od Tierra Verde

Přidáváme ještě několik tipů na poklady, které nelámou rekordy v prodejnosti, ale my jsme si je zamilovali a dáme za ně ruku do ohně:

  1. Kartáč na sklenice a lahve s madlem Casa Organica je spasitel všech špinavých lahví a krátkých prstů. Štětinky z kokosových vláken zatočí se všemi nečistotami a jsou odolné proti bakteriím.
  2. Dezinfekční prostředek na omyvatelné povrchy Yellow&Blue
    je na bázi rostlinného alkoholu a účinně likviduje bakterie, viry i plísně. Hodí se na všechny pevné povrchy a voní po citronové a levandulové silici v BIO kvalitě.
  3. Osvěžovač vzduchu Tierra Verde - BIO rozmarýn a citron stačí párkrát zmáčknout a zažene únavu, rozproudí energii a uleví při nachlazení. Čistě přírodní kořeněná vůně s nádechem Středomoří je v BIO kvalitě a bez škodlivých látek.
  4. Pratelné odličovací tamponky Mama Natura
    odličování s nimi je učiněný zážitek. 100% biobavlna je sametově heboučká na dotek. Odlíčí a vyčistí pleť bez zbytečného odpadu.
  5. Pomerančový odmašťovač Yellow&Blue je účinný a voňavý úklidový parťák ve spreji. Poradí si s mastnými otisky, kapkami, inkoustem, dehtem i žvýkačkami. Je vyrobený z terpenů z pomerančových slupek.


    Desítka nejprodávanějších oblíbenců od Tierra Verde a skryté drahokamy jsou u konce. Snad jste v nich našli inspiraci a pomohou vám žit zeleněji...
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů