Pátek, 29. března 2024

V Č. Budějovicích přibylo kvůli covidu odpadů i černých skládek

V Č. Budějovicích přibylo kvůli covidu odpadů i černých skládek

Společnost FCC České Budějovice, která se ve městě stará o svoz odpadů i zimní údržbu, posílila svoz odpadů. Jejich množství vzrostlo kvůli pandemii koronaviru. V říjnu přibylo odpadů i černých skládek, firma proto nasadila takzvaná odpadová taxi, dva velké svozové vozy, jež přidala navíc k ostatním. Firma posílila kvůli blížícím se Vánocům i svoz odpadů z košů v centru města. ČTK to dnes v tiskové zprávě sdělila mluvčí FCC Česká republika Kristina Jakubcová.

Od začátku října zaznamenala firma v Budějovicích v sepětí s další vlnou koronaviru výrazný nárůst množství odpadu, přibylo i černých skládek. Společnost proto nasadila do provozu odpadová taxi, která jezdí celý týden. "Jsou to dva klasické velké svozové vozy, které jezdí nad běžný rámec podzimního a zimního svozu. Nahromaděný odpad svážejí podle pokynů dispečinku, městské policie a magistrátu. Doplňuje je i menší vůz, který sveze odpad z míst, do kterých se velká svozová auta nedostanou," uvedla mluvčí.

Častěji se poslední dva měsíce sváží i tříděný odpad, zejména z kontejnerů na papír. Od 14. listopadu se víc vyvážejí i odpadkové koše, hlavně z centra města. Od doby, kdy tam otevřely stánky s punčem, vyváží firma koše čtyřikrát denně a někdy ani to nestačí.

FCC České Budějovice je obchodní společnost, kterou z 25 procent vlastní město České Budějovice a ze 75 procent FCC Environment CEE. V roce 2019 měla tržby z prodeje výrobků, služeb a zboží 264,5 milionu Kč, meziročně o čtyři procenta vyšší. Provozní zisk klesl o necelá tři procenta na 28,4 milionu. Firma má asi 2500 smluvních zákazníků. Vyplývá to z výroční zprávy ve Sbírce listin.

Zdroj:ČTK
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů