Pátek, 19. dubna 2024

Levné teplo pro firmu vám spolehlivě dodá HELIOTERM SOLID M

Levné teplo pro firmu vám spolehlivě dodá HELIOTERM SOLID M

HELIOTERM SOLID M je skvěle konstrukčně zpracovaným tepelným čerpadlem s vysokou efektivitou provozu, které samo hlídá, abyste za teplo neplatili více, než je opravdu nutné. Automatická optimalizace provozu HELIOTERM SOLID M přizpůsobuje výkon v závislosti na aktuálních povětrnostních podmínkách, čímž zvyšuje efektivitu svého provozu a zároveň snižuje emise skleníkových plynů. Konstrukce tohoto čerpadla počítá s využitím u celé škály typů budov.

Průmyslové tepelné čerpadlo HELIOTERM SOLID M typu vzduch/voda vyčnívá nad konkurencí hned v několika bodech:

- Mimořádně tichým provozem, kdy hladina akustického tlaku v 1 m během nočního režimu činí jen 35 dB(A). Venkovní jednotku HELIOTERM SOLID M je tak možné umístit i blízko obytných místností.

- Konstruktéři HELIOTERM SOLID M počítali i s využitím u budov, pro které je typický zvýšený počet osob, včetně dětí, tj. školy, školky, sportoviště apod., a toto tepelné čerpadlo vybavili speciálním zakrytím ventilátorů venkovní jednotky.

- Jeho průměrný roční topný faktor činí 5,2.

- HELIOTERM SOLID M je schopno fungovat i při teplotách -25 °C, tj. mrazech, kde končí schopnost provozu velké části čerpadel vzduch/voda.

- Výkon HELIOTERM SOLID M neklesá výrazně s propadem teplot pod bod mrazu. Za ,,standard" je u tepelných čerpadel vzduch/voda považován pokles výkonnosti o cca 25 % při venkovních teplotách kolem -10 °C, HELIOTERM SOLID M však ztrácí pouze cca 10 % svého výkonu.

Technické parametry tepelného čerpadla HELIOTERM SOLID

Tepelné čerpadlo HELIOTERM SOLID M z dílny rakouské společnosti HELIOTERM najdete často i ve vyšších nadmořských výškách, pro které jsou typické dlouhé zimy s teplotami hluboko pod bodem mrazu a zvýšeným spadem sněhu, povětrnostní podmínky typické pro Českou republiku je tedy připraven zvládnout bez potíží. Ať už hledáte levný a ekologický zdroj tepla pro administrativní budovu, hotel, penzion, sportoviště či výrobní objekt, věnujte HELIOTERM SOLID M zvýšenou pozornost.

Zdroj: PR článek

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů