Čtvrtek, 25. dubna 2024

Myslivec našel u Boletic kulovnici, kterou odnesl jelen

Myslivec našel u Boletic kulovnici, kterou odnesl jelen

Myslivec našel v lese na Českokrumlovsku kulovnici, kterou jeho kolegovi odnesl loni na podzim při honu jelen. Zbraň ležela ve sněhu u Boletic. Policisté o tom dnes informovali na svémwebu. Jelen loni v listopadu vyrazil proti myslivcovi a omylem mu parohy sebral z ramene zavěšenou kulovnici. Událost se stala u Horní Plané na Českokrumlovsku.

"Kulovnice má kovové díly zkorodované a dřevěná pažba je značně zpuchřelá. Zbraň je také viditelně ošoupaná, pravděpodobně od snah jelena se zavěšeného závaží na paroží zbavit. Jak dlouho se jelen s kulovnicí toulal lesem, zůstane asi navždy záhadou. Zbraň byla bez zásobníku, přesně v takovém stavu, jak myslivec popsal," uvedl jihočeský policejní mluvčí Jiří Matzner.

Policisté předali kulovnici před navrácením majiteli k posouzení na odborné balistické pracoviště. "Nepředpokládáme však, že by se s ní jelen dopustil nějakého zločinu. Snad jen stačil vystrašit turisty či lyžaře," dodal Matzner.

Zdroj:ČTK
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů