Úterý, 19. března 2024

O Ceně veřejnosti 14. ročníku soutěže Žít krajinou se rozhodne během dubna

O Ceně veřejnosti 14. ročníku soutěže Žít krajinou se rozhodne během dubna

Do 30. dubna může veřejnost svým hlasem podpořit některý z 42 přihlášených projektů v letošním již 14. ročníku soutěže Žít krajinou. V ní Státní pozemkový úřad (SPÚ) ve spolupráci se Stálou komisí senátu pro rozvoj venkova a s Českomoravskou komorou pro pozemkové úpravy hledá nejkvalitnější realizovaná tzv. společná zařízení navrhovaná v pozemkových úpravách. Jednou z udělovaných cen je Cena veřejnosti.

O přízeň poroty i veřejnosti se letos uchází celkem 42 projektů. Soutěží ve dvou kategoriích. Do kategorie Zelená a dopravní infrastruktura, která hodnotí prvky ÚSES či opatření ke zpřístupnění pozemků, je přihlášených 23 projektů. V kategorii Tvorba a ochrana krajiny bude veřejnost i porota vybírat z 19 přihlášených projektů řešících například protierozní či vodohospodářská opatření.

,,V soutěži Žít krajinou oceňujeme nejlepší navržené a vybudované realizace prvků plánů společných zařízení v krajině, jejich autory, organizátory a všechny další, kteří se o realizace zasloužili. Chceme tím podpořit jejich úsilí a zároveň představit jejich práci široké veřejnosti. Její pohled na realizace je pro nás velmi důležitý, proto každoročně vyhlašujeme i Cenu veřejnosti. Rád bych, aby se do hlasování zapojilo co nejvíce lidí," říká o soutěži ústřední ředitel SPÚ Ing. Martin Vrba.

Cenu veřejnosti obdrží projekt s nejvyšším počtem hlasů získaných prostřednictvím internetového hlasování na webovém portálu soutěže www.soutezzitkrajinou.cz. Hlasování bude možné do 30. dubna v záložce Hlasování veřejnosti. Odkaz na soutěž lze nalézt i na webových stránkách SPÚ. Každý hlasující může udělit pouze jeden hlas. Ze všech hlasujících bude vylosován jeden výherce, který obdrží hodnotnou cenu i pozvánku na slavnostní vyhlášení soutěže, které se uskuteční 7. září 2021 v Hlavním sále Senátu PČR.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů