Pátek, 19. dubna 2024

V Levandulovém údolí ve středočeské Chodouni vyroste ovocný sad

V Levandulovém údolí ve středočeské Chodouni vyroste ovocný sad

Díky velkorysému daru Nadace Tipsport se v sobotu 17. dubna 2021 uskuteční výsadba třešňového a švestkového sadu v Levandulovém údolí ve středočeské Chodouni. Akce je součástí iniciativy Sázíme budoucnost, jejímž generálním partnerem je Nadace Tipsport. Vysazené stromy přispějí ke zklidnění větru a zadržování vody v krajině Levandulového údolí. Místo je unikátní nejen pěstováním BIO Levandule Chodouňské s prokazatelnými účinky na zdraví a psychickou pohodu, ale také jedinečnou polohou uprostřed brdských lesů a proslulých vápencových moří.

Cílem projektu Sázíme budoucnost je vysazení 10 miliónů stromů pro odolná města a zdravou krajinu po celé republice během 5 let. Iniciativa by měla pomoci zchladit česká města a podpořit odolnost české krajiny vůči dopadům klimatických změn. Projekt propojuje obce, spolky, státní instituce, školy, zemědělce, donátory nebo dobrovolníky.

Zakladatelka a majitelka Levandulového údolí Helena Neumannová k tomu dodává: ,,Ráda bych poděkovala Nadaci Tipsport za tento krásný dar. Těším se na společné výsledky spolupráce a také na to, že jsme posunuli číslo vysazených stromů v rámci projektu Sázíme budoucnost o kousek blíž k cíli - tedy k 10 milionům vysazených stromů."

Partnerem sázení stromů v Levandulovém údolí je spolek Park dětem, jehož cílem je vybudovat naučně-vzdělávací park, který povede děti ze škol, školek a rodin v České republice ke zvídavosti, kreativitě, podnikavosti, hrdosti na naše národní bohatství a kulturní dědictví a k chuti být společensky aktivní a zodpovědný.

Více informací na http://www.levanduloveudoli.cz a http://www.sazimebudoucnost.cz.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů