Úterý, 19. března 2024

Lesy ČR pokácely u Krnova majestátní dub, revírník podle nich udělal chybu

Lesy ČR pokácely u Krnova majestátní dub, revírník podle nich udělal chybu

Pracovníci společnosti Lesy ČR před několika dny v lese nedaleko Krnova na Bruntálsku pokáceli několik stovek let starý majestátní dub. Firma sdělila, že o pokácení stromu chybně rozhodl jeden ze zaměstnanců. Uvedl to server iRozhlas.cz.

Na pokácení stromu upozornil na svém facebookovém profilu Michael Cestr. "Nedaleko Krnova, směrem na Láryšov, byl v tichosti pokácen odhadem přes 300 let starý dub. Strom rostl v lese, který spravují Lesy ČR, a z okolních stromů byl výrazně nejstarší. Jednalo se jistě o jeden z nejstarších stromů na Krnovsku," napsal Cestr.

Mluvčí Lesů ČR Eva Jouklová uvedla, že podnik záležitost prověřil a zjistil, že revírník udělal závažné chybné rozhodnutí, při kterém porušil všechny vnitropodnikové normy. "Vyvodíme pracovněprávní odpovědnost a s revírníkem ukončíme pracovní poměr," řekla iRozhlasu Jouklová.

Revírník Tomáš Ledvoň, který nechal strom pokácet, serveru řekl, že to nevidí jako pochybení. Strom podle něj ohrožoval zdraví lidí. Případem se začala zabývat i Česká inspekce životního prostředí.

Zdroj:ČTK
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů