Úterý, 19. března 2024

VW v pololetí téměř ztrojnásobil dodávky elektromobilů, přispěla k tomu i Škoda

VW v pololetí téměř ztrojnásobil dodávky elektromobilů, přispěla k tomu i Škoda

Německý automobilový koncern Volkswagen v prvním pololetí téměř ztrojnásobil odbyt elektromobilů ve světě na 170.939 vozů. U koncernové značky Škoda se odbyt elektromobilů zvýšil na 17.697 vozů ze 4955 vozů před rokem. Vyplývá to z údajů, které dnes koncern zveřejnil.

K růstu odbytu elektromobilů z koncernu Volkswagen přispěla zejména poptávka v Evropě. Evropská komise (EK) minulý týden navrhla, aby nová auta od roku 2035 nemohla produkovat žádné emise oxidu uhličitého, upozornila agentura Reuters.

"Naše globální elektrická ofenziva pokračuje solidním tempem a poptávka zákazníků je vysoká," uvedl obchodní ředitel koncernu Volkswagen Christian Dahlheim. "Máme v plánu za letošek poprvé dodat milion aut s alternativním pohonem," dodal. Tento cíl se týká vozů čistě elektrických i hybridních.

V Evropě odbyt elektromobilů z koncernu Volkswagen v prvním pololetí stoupl na více než 128.000 vozů z necelých 50.000 vozů před rokem. V Číně, která je největším automobilovým trhem světa, se více než zdvojnásobil a dosáhl 18.285 vozů. To představuje 10,7 procenta celkového prodeje koncernu.

"Ve třetím čtvrtletí očekáváme výrazný nárůst odbytu elektromobilů v Číně díky rozšířené modelové řadě Volkswagen ID," uvedl Dahlheim.

Automobilka Škoda Auto podle nové firemní strategie plánuje do roku 2030 zvýšit podíl elektromobilů na svém celkovém prodeji v Evropě na 50 až 70 procent ze současných méně než pěti procent. Kvůli tomu chystá nejméně tři další čistě elektrické modely, které budou cenou i velikostí pod modelem Enyaq.

Zdroj:ČTK
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů