Pátek, 29. března 2024

Ve Vídni roste zájem o nákladní elektrokola. Radnice proto navyšuje dotace pro firmy

Ve Vídni roste zájem o nákladní elektrokola. Radnice proto navyšuje dotace pro firmy

Ve Vídni stoupá obliba nákladních elektrokol u firem. Vídeňská radnice, která jejich nákup dotuje, proto navýšila dotační prostředky o dalších 200 tisíc euro. Částka, kterou tak mohly firmy celkem čerpat, se vyšplhala na 1 milión euro. Zatím nabídku města využilo 214 vídeňských firem, dalších 148 na nákladní elektrokolo čeká. Zájem ze strany firem je podle vídeňské radnice velký.

Více jak 360 firem si u vídeňské radnice již zažádalo o dotaci na nákladní elektrokolo. Navýšením finančních prostředků o dalších 200 tisíc euro město plánuje pokračovat v programu, který má podpořit udržitelnou mobilitu ve Vídni.

Firmy, které o dotaci projevily zájem, jsou převážně malé a střední podniky. Jejich zaměření je podle radnice různorodé. Jedná se tak o restaurace, obchody, ale i o podniky z umělecké branže a stavebnictví.

Nákup lehčích nákladních elektrokol s nosností od 40 do 100 kilogramů je dotován 2 000 euro. Velká nákladní elektrokola s nosností nad 100 kilogramů pak 4 000 euro, přičemž je tato částka omezena hranicí 30 procent z celkové částky. Podle vídeňské radnice je k dispozici ještě 20 procent dotačních prostředků. Ty je možné využít do jejich vyčerpání, nejpozději však do konce roku.

Foto: UIV/Daniel Shaked

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů