Úterý, 23. dubna 2024

Nový sběrný dvůr ve Varnsdorfu na Děčínsku by měl být dokončen během srpna

Nový sběrný dvůr ve Varnsdorfu na Děčínsku by měl být dokončen během srpna

Areál nového sběrného dvora o rozloze 6000 metrů čtverečních by měl být dokončen během srpna, stavba začala před rokem. Investici ve výši 42 milionů korun pokryje z 85 procent dotace. Po splnění dotačních podmínek a nezbytné administrace bude dvůr otevřen pro veřejnost, město předpokládá, že to bude na podzim. Novináře o tom v tiskové zprávě informoval mluvčí města Tomáš Secký.

"Ve Varnsdorfu bydlí 15.000 obyvatel, přesto jsme nedisponovali samostatným sběrným dvorem pro vytříděné složky komunálního odpadu. V areálu technických služeb jsme měli pouze vyčleněnou část pro nakládání s odpady, která je nedostatečná. Zároveň chceme zvýšit možnosti separace odpadu a občanům nabídnout větší komfort," řekl k důvodům výstavby starosta města Roland Solloch (za ANO).

TIP: Aktualizovanou mapu přes 1 500 sběrných dvorů v ČR naleznete v aplikaci www.KAMsNIM

Sběrný dvůr, jenž bude mít vjezd z Plavecké ulice, bude disponovat velkou nájezdovou rampou, ze které bude možné vhazovat odpady do přistavených kontejnerů podle druhu odpadu. Další komfortní službou bude podle mluvčího mostová digitální váha, která s přesností zváží při příjezdu a odjezdu vozidla váhu odpadu. "Dokážeme tak získat přesnější data separace odpadů," dodal Solloch.

Součástí areálu bude dále objekt pro uskladnění technických prostředků nebo skladovací boxy, například na elektroodpad. V současné době finišují práce na objektu pro obsluhu areálu. Sběrný dvůr bude v konečné fázi oplocen a vybaven kamerovým systémem. "Myslíme také na zeleň. Na zelených plochách bude vysázeno přes 30 stromů a přes 400 keřů," řekl starosta.

Během stavebních prací bylo nad rámec projektové dokumentace nutné vyřešit zpevnění podloží, zbylé práce byly bez komplikací.

Zdroj:ČTK
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů