Čtvrtek, 25. dubna 2024

Město Brno hodlá vydat negativní stanovisko k další činnosti fy Thermoservis v bývalé Kohnově cihelně

Město Brno hodlá vydat negativní stanovisko k další činnosti  fy Thermoservis v bývalé Kohnově cihelně
1117. Thermoservis, ulice Vinohrady
 
Autor: Kateřina 
Datum:   12.11.03 16:56

Vazeny pane primatore,
velmi vitam tuto moznost sdeleni veci, ktera me trapi ( a nejen me ) a za tento postoj si Vas vazim. Verim, ze kauzu, ktera se tyka firmy Thermoservis, znate. Mam take informace, ze reseni tohoto problemu jiz nespada pod mesto, ale jeho rozlousknuti lezi na kraji - a to konkretne na odboru zivotniho prostredi, ktere se ma v nasledujicich dnech vyjadrit.
Prece jen - je to problem, ktery tizi obcany mestske casti Brno stred a nejvice ty, kteri na ulici Vinohrady primo ziji.
Prosim, mohl byste i pres to, ze se to magistratu nedotyka, vyjadrit svuj nazor. Pro ty, kteri tuto stranku navstevuji a ctou, jen par zakladnich dat -
Firma Thermoservis provozuje tezkou nakladni dopravu a zabyva se recyklacemi.
Sidlo ma v byvale Kohnove cihelne (nad ulici Vinohrady).
V teto cihelne je obrovska smradlava skladka (ano, ve stredu mesta).
Na tuto skladku je denne odvazena a dovazena za pomoci stovek nakladnich tahacu stavebni sut, hlina a jine odpady.
Ulice Vinohrady je sikma, diky pretizeni od nakladnich aut, taky velmi nerovna. Kdyz sjizdi uvadene tahace dolu, nektere s privesem a nekdy nenalozene, je to takovy randal, jako kdyby kolem jely tanky ( ted se mozna nekteri pousmeji, ale ti co na Vinohradech bydli, tem je to k placi, a to zejmena v nocnich hodinach, o sobotach, nedelich a svatcich, kdy by mel byt v obytne zone klid ).
Chtela bych Vas zejmena upozornit na ty noci - nezda se mi mozne, ze by na toto firma Thermoservis mela povoleni. Ing. Pokorny sice tuto informaci popira, ale opak je skutecnosti. ..a verte, ze kdyz vas takovy randal probudi nekolikrat za noc, tak skripete zuby..zejmena, kdyz pak nemohou usnout ani deti.
Pane primatore, uprimne budu rada za Vase stanovisko, ktere by nam mohlo pomoci. Verim, ze Vase vyjadreni ma velkou vahu, i kdyz jak uvadim na zacatku, sem si vedoma toho, ze vykonna moc je v rukach kraje.
Dekuji a nashledanou
Katerina

 
 1128. Odpověď
 
Autor: Primátor 
Datum:   25.11.03 08:02

Vážená paní,

životní podmínky občanů na ulici Vinohrady mi nejsou lhostejné. Firma Thermoservis nyní požádala Jihomoravský kraj o prodloužení platnosti povolení k výkonu své činnosti. Účastníkem s tím spojeného řízení bude mj. i statutární město Brno, které hodlá k žádosti firmy Thermoservis vyslovit negativní stanovisko.

S pozdravem

 

ZDROJ: www.brno.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů