Čtvrtek, 25. dubna 2024

Blíží se uzávěrka soutěže pro zodpovědné podniky

Blíží se uzávěrka soutěže pro zodpovědné podniky

Cena zdraví a bezpečného  životního   prostředí  je příležitost pro kteroukoli organizaci, která dobrovolně, z vlastní iniciativy, kladně ovlivňuje  životní   prostředí  ve svém okolí. Cenu obdrží společnost, jejíž činnost vedla k nejlepšímu měřitelnému zlepšení  životního   prostředí  , zdraví zaměstnanců či obyvatel v jejím okolí. Vyloučeny ze soutěže jsou ty projekty, které byly realizovány pod hrozbou restrikce či penále anebo z nutnosti plnění legislativy.
Zájemce o účast v novém ročníku musí popsat na jedné až dvou stranách svůj přínos ke zdraví a k zlepšení  životního   prostředí  , jednu konkrétní akci, investici či jiné zlepšení ukončené v roce 2003. Konkrétně uvést měřitelné přínosy a finanční náklady. Příspěvky do soutěže je třeba zaslat do 31.prosince 2003 na adresu Business Leaders Forum, Palác Lucerna, Štěpánská 61, 116 02 Praha 1, nebo mailem: blf@blf.cz.
Přihlášené projekty posoudí komise složená z významných odborníků v oblasti  životního   prostředí  . Slavnostní předání ceny bude na jaře roku 2004. Mezi dosavadní laureáty soutěže patří například Barum Continental Otrokovice či Kovohutě Příbram, zvláštní ocenění získala ZŠ Molákova nebo Městský úřad Holešov a řada dalších.

ZDROJ: HN Kariéra Business

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů