Čtvrtek, 25. dubna 2024

Kredit Litoměřic se zvyšuje v oblasti využití a propagace sluneční energie

Kredit Litoměřic se zvyšuje v oblasti využití a propagace sluneční energie

Litoměřice - Litoměřická radnice by měla vést jednání s vedením lovosické firmy Glanzstoff, která je výrobcem kordového vlákna, týkající se dalšího zlepšení čistoty ovzduší. Tento názor zazněl na setkání představitelů města, které je již několik let členem národní sítě Zdravých měst, s obyvateli Litoměřic.
Ti v této souvislosti poukázali na častý zápach. Další připomínka se týkala práce strážníků městské policie, kteří by podle názorů Litoměřičanů, jichž se dostavilo do Domu kultury zhruba třicet, měli být více vidět v ulicích města.
\"Jsme rádi, že lidé přišli na toto setkání, jehož mottem bylo Zdravé město. Některé názory, které zde zazněly, byly podnětné a my jsme tu od toho, abychom se je snažili realizovat,\" zhodnotil setkání vedoucí odboru životního prostředí Městského úřadu v Litoměřicích Pavel Gryndler.
O tom, že Litoměřice patří mezi nejaktivnější města v národní síti Zdravých měst, svědčí jejich páteční zastoupení na pražském výstavišti, kde proběhlo vyhlášení prvního ročníku Solární ligy ČR. Jde o soutěž měst a obcí ve vybavenosti solární technikou, ve které mají Litoměřice šanci obsadit jednu z prvních příček. Cílem tohoto projektu je akcelerovat zájem veřejnosti o využití energie slunce jako perspektivního obnovitelného zdroje energie. Gryndler zde před účastníky semináře vystoupil se zkušenostmi získanými v Litoměřicích, kde již funguje na několika městských i soukromých objektech kolektorová pole, přinášející úsporu při ohřevu teplé užitkové vody.

Zdroj: Deník Litoměřicka

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů