Čtvrtek, 18. dubna 2024

Získaný pozemek chce město využít jako novou skládku

Získaný pozemek chce město využít jako novou skládku

Louny - Část bývalého těžebního místa cihelny získalo město Louny, spolu s dalšími pozemky, jež mu předala Armáda ČR spolu s areálem bývalých kasáren.
\"Bývalý těžební prostor cihelny může město využít ke skládkování stavební suti a dalších ekologicky nezávadných materiálů,\" naznačila možnost využití vydolovaného prostoru tajemnice Městského úřadu Louny Renáta Čapková. Podle jednání komise pro životní prostředí města bude možno jámu zavézt odpadním stavebním materiálem, jenž bude provázet přestavbu kasáren.
Připravit potřebné náležitosti bude nyní úkolem odboru životního prostředí města. Pozemek sousedí s areálem prodejny automobilů, bude tedy nutné nejprve vytyčit jeho hranice a připravit cesty, aby sem bylo možno z nedalekých kasáren po zahájení přestavby stavební odpad vyvážet. \"Komise životního protředí už jedná o další budoucnosti této skládky,\" upozornila Čapková.
Jakkoliv přestavba centrální části karáren, kde se administrativní budovy a bývalé ubytovny vojska promění na činžovní domy, je zatím ještě spíš hudbou budoucnosti, komise už zahájila potřebné kroky k tomu, aby získala z přestavby rychlostní silnice R - 7 zeminu. Stavbaři postoupili na silnici od Prahy do Chomutova zatím k Panenskému Týnci a Sulci a město se snaží získat skrývanou zeminu do svých deponií. Mimo překrytí rekultivovaných skládek bude značné množství ornice potřeba i při úpravách v kásárnách, kde zatím zpracovaný projekt předpokládá výstavbu i na místech po demolicích. Ta se budou muset při dokončovacích pracech, před založením zahrádek u domů nebo ploch veřejné zeleně, pochopitelně překrýt dostatečným množstvím ornice.

Zdroj: Deník Lučan

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů