Sobota, 20. dubna 2024

Přípravu koordinuje MMR

Přípravu koordinuje MMR
Přípravu programových dokumentů pro budoucí využívání strukturálních fondů a Fondu soudržnosti Evropské unie v České republice koordinuje Ministerstvo pro místní rozvoj ČR.

Všechny programové dokumenty - Národní rozvojový plán 2004 - 2006, jednotlivé operační programy (OP) a jednotné programové dokumenty - už byly předloženy Evropské komisi a v letošním roce s ní budou vyjednány. O programových dokumentech a postupu prací na přípravě na čerpání prostředků strukturálních fondů a Fondu soudržnosti EU mají veřejnost informovat zástupci ministerstev, které byly pověřeny funkcí řídicích orgánů jednotlivých operačních programů a programových dokumentů, případně další subjekty, jako jsou krajské úřady a jimi pověřené instituce, orgány a osoby.

Za finanční řízení přijímání strukturální pomoci z EU je zodpovědné Ministerstvo financí, konkrétně tzv. Národní fond a platební jednotky na jednotlivých ministerstvech/řídicích orgánech. Bližší informace o zprostředkujících subjektech lze získat na jednotlivých ministerstvech - útvarech pověřených výkonem funkce řídicího orgánu daného programového dokumentu (viz tabulka).

Zdroj: MMR
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů