Čtvrtek, 25. dubna 2024

V Pečernech se možná bude těžit kaolín

V Pečernech se možná bude těžit kaolín

Karlovy Vary - Na území Karlových Varů byly vytipovány další dvě lokality, kde je možné těžit podle dostatečných zásob kaolín. Jedná se území v Rybářích - Čankovská a Počernech. V Rybářích však nemůže být s těžbou této atraktivní suroviny počítáno, protože lokalita je vhodná k bydlení.
Koncem prosince loňského roku byl na karlovarský magistrát doručen dopis z ministerstva životního prostředí, ve kterém bylo město požádáno o stanovisko k novým výměrám chráněného ložiskového území kaolínu.
\"Proti prvnímu návrhu - težbě kaolínu v Počernech rada města, která se touto problematikou zabývala tento týden, nic nemá a tudíž zastupitelstvu města doporučila návrh schválit,\"
prozradil nám náměstek primátora Petr Keřka.
S druhou lokalitou v Rybářích - Čankovská to však tak jednoduché nebude.
\"Na Čankovské nebyl vydán souhlas k těžbě a rada města tento záměr tudíž nedoporučila. V územním plánu je totiž toto území vedeno jako plocha určená k bydlení městského typu,\"
vysvětlil Keřka.
Rada města před několika měsíci řešila také možnou těžbu kaolínu za Starou Rolí ve směru na Nejdek. Tato otázka však ještě není uzavřena.

Zdroj: Karlovarské noviny

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů