Čtvrtek, 25. dubna 2024

Skládka Lazce se vypraví za školáky

Skládka Lazce se vypraví za školáky

Lazce - Pracovníci lazecké skládky zamíří v průběhu února do základních škol a v rámci ekologické výchovy budou dětem vysvětlovat význam dobře vedeného odpadového hospodářství. Svou \"spanilou jízdu\" zahájí ve čtvrtek 5. února v semněvické škole.
Na akci nazvané \"Skládka školám\" se společně s vedením skládky Lazce podílí také Sdružení obcí pro odpadové hospodářství Lazce, na jehož podzimní schůzi se členové sdružení na projektu dohodli. \"Navštívíme školy těch obcí, které jsou členy sdružení, celkem jich bude čtyřiadvacet,\" prozradil jednatel sdružení a zároveň odpadový hospodář lazecké skládky Karel Špaček a pokračoval: \"Projekt je zaměřen na žáky druhých a třetích tříd. V rámci propagace ekologické výchovy a činnosti naší skládky jim vysvětlíme, proč je vlastně tolik důležité správně vedené odpadové hospodářství. Dětem zároveň předáme propagační předměty, například plnicí pera a rozvrhy hodin.\"
Ještě tento týden navštíví propagátoři ekologie sedm základek. Ve čtvrtek to po semněvické škole budou ještě miřkovská a ZŠ a ZvŠ v H. Týně. Během pátečního dopoledne přijde řada na žáky obou domažlických škol.
Dočkají se ale také děti v základních školách v Bělé nad Radbuzou, Hostouni, Poběžovicích, Meclově, Osvračíně, Staňkově a Holýšově. Za necelé dva týdny dorazí \"lazecká mise\" i do Postřekova, Klenčí pod Čerchovem, Chodova, Kolovče a Mrákova. \"Dojde pochopitelně i na zbývající školy, jejichž obecní úřady jsou členy sdružení, zatím ale ještě upřesňujeme termíny, ve kterých se akce uskuteční,\" dodal Špaček.

Zdroj: Domažlický deník

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů