Sobota, 20. dubna 2024

Nádoby pro odpad mohou být hezké

Město na sklonku minulého roku již počtvrté uspořádalo soutěž o nejhezčí sběrnou nádobu na odpad, do které se zapojily zejména školy, včetně mateřských.
Nádoby pro odpad mohou být hezké
Soutěž organizuje odbor životního prostředí Městského úřadu ve spolupráci s Komisí pro životní prostředí Rady města Loun. Sponzoruje ji firma LIKOR, která má na starosti svoz komunálního odpadu. Soutěží se ve dvou kategoriích - popelnice a kontejnery, a to o cenu absolutního vítěze a tři další umístění. Odměnou pro oceněné jsou roční slevy za odvoz příslušné nádoby: Pro absolutního vítěze je to 100 %, za 1. místo 50 %, 2. místo 30 % a třetí místo 20 %.

Výsledky soutěže jsou prezentovány v místním tisku, na webových stránkách města a na nástěnkách odboru životního prostředí našeho městského úřadu. Informace jsou k dispozici i ve stánku města na lounském výstavišti a každému, kdo o ně projeví zájem.

Průběh soutěže je jednoduchý. Stačí, aby zájemce zatelefonoval na odbor životního prostředí a jeho pracovníci na místě nádobu vyfotografují a pak fotografie předloží komisi pro životní prostředí. Ta hodnotí vzhled nádoby, její technický stav a nápaditost výtvarného zpracování. Rovněž přihlíží k čistotě v okolí sběrných nádob. Slavnostní vyhlášení vítězů probíhá obvykle před Vánoci v nově zrekonstruovaném Vrchlického divadle.

AUTOR: Jiří Čáp
odbor životního prostředí Městského úřadu Louny
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů