Středa, 24. dubna 2024

Ztrátovost odpadů chtějí zastavit

Ztrátovost odpadů chtějí zastavit
Semily - Proti dlužníkům za odpad by se mělo tvrdě zasáhnout, zaznělo na posledním jednáním zastupitelů. To měli zástupci města vzít na vědomí zprávu o nakládání s komunálním odpadem za loňský rok.
Čísla ve zprávě však mluví za vše. Celková ztráta je 570 tisíc korun, a to zvláště kvůli neplatičům. Až deset procent plátců radnici stále dluží. \"Nemůžeme odsouhlasit ztrátovost odpadů a jít dál. Jak se naloží s těmi, co poplatek neuhradili? Deset procent je velké číslo,\" tázal se zastupitel Stanislav Palas.
\"Dlužníky jsme obeslali pozvánkou a většina z nich přišla a dluh zaplatila. U ostaních bude použit platební výměr,\" informovala Lenka Hradecká z odboru místního hospodářství a životního prostředí.
Zpráva o komunálním odpadu obsahovala i údaje o likvidaci černých skládek. Ty musely být zničeny například v Bítouchově Pod hodinama, dvakrát u viaduktu za prodejnou Edeka, autobusové zastávky u odbočky k Nouzovu či u silnice k Cimbálu. Viníka nelze většinou dopadnout, a tak radnice opět přichází o finance.
O tom, zda se podařilo skládky z některých míst odstranit úplně, zapochyboval zastupitel Stanislav Macák. \"Pod hodinama je stále pěkný bordel. Obdobně před bítouchovským mostem. A viděli jste, co se děje v Kolonce před domem čp. 109. Měli byste se tam jít podívat,\" sdělil.
Zdroj:Turnovský a semilský deník
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů