Čtvrtek, 28. března 2024

Nadace hledá strom roku 2004

Nadace hledá strom roku 2004
Českobudějovicko - Nadace Partnerství odstartovala celostátní anketu Strom roku 2004. \"Chceme upozornit na význam stromů pro životní prostředí. Prostřednictvím stromů chceme přivést lidi k zájmu o prostředí, ve kterém žijí. Naším cílem je i podpořit sázení stromů a péči o ně,\" uvedl koordinátor ankety Michal Veselý z nadace. Dodal, že svůj oblíbený strom může nominovat každý, tedy jednotlivec, rodina, obec, sdružení, škola či firma a podobně. \"V jednotlivých obcích mohou zájemci zorganizovat i místní kolo ankety. My vítáme jakýkoli návrh,\" upřesnil Veselý.
Podle pravidel by každý návrh měl obsahovat příběh stromu, to znamená osobní výpověď člověka, který jej do ankety navrhuje. Dále lokalitu, kde roste, druh stromu i jeho parametry - stáří, obvod kmene ve výšce 130 centimetrů a celkovou výšku.
Návrh je možné zasílat do 1. června na adresu: Nadace Partnerství, Panská 7, 602 00 Brno s označením obálky STROM ROKU, nebo na e-mailovou adresu: strom.zivot@ecn.cz.
Ze všech návrhů vybere porota 12 finalistů a o vítězi rozhodne hlasováním veřejnost. Vyhlášení výsledků bude na Den stromů 20. října a vítězný strom získá odborné dendrologické ošetření. Oceněny budou také nejzdařilejší příběhy zaslané dětmi, zvláštní kategorie je určena ohroženým stromům.
Další informace o anketě je možné získat na webových stránkách: www.nadacepartnerstvi.cz nebo www.stromzivota.cz.
Zdroj:Českobudějovický deník
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů