Pátek, 19. dubna 2024

Školní příručka o ekologii

Školní příručka o ekologii
Česká Lípa - Pro základní školy Libereckého kraje, které jsou sdruženy v celostátní síti škol M. R. K. E. V., zakoupil rezort životního prostředí nové příručky praktické ekologické výchovy.

\"Ekologická výchova a vzdělávání je bezpochyby nejúčinnější, pokud se odehrává přímo v přírodě a děti informace pouze pasivně nepřijímají, ale výukového procesu se aktivně účastní. Doufám, že tyto příručky děti alespoň částečně namotivují k pozitivnímu vztahu k přírodě,\" řekl nám včera Radim Zika, radní Libereckého kraje pověřený řízením rezortu životního prostředí. Ten také dodává, že se připravuje konference M. R. K. E. V. 2004 na Střední odborné škole v České Lípě. Tato akce je určena především pedagogům základních a středních škol. Součástí programu bude řada praktických návodů a rad, jak začlenit ekologickou výchovu do vzdělávacích programů škol.
První příručka \"Pojďme na to od lesa\" vznikla v rámci mezinárodního projektu Ekologická výchova a komunikace. Česká verze byla ovšem rozšířena o aktivity odzkoušené středisky ekologické výchovy v celé České republice. Obsáhlý systematický materiál pro pedagogickou práci zahrnuje množství praktických námětů a inspirací ke hrám a různým aktivitám.

\"Druhá příručka \"Škola pro život\" ukazuje na praktických příkladech pestrou paletu možností začlenit ekologické výchovy do všech předmětů na základní školy. Na její přípravě se navíc podíleli přímo sami učitelé a pedagogičtí pracovníci jsou s prací s příručkami seznamováni na zaškolovacích seminářích,\" dodal Zika.
Zdroj:Českolipský deník
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů