Pátek, 29. března 2024

Zaměstnanci firmy šetří životní prostředí

Zaměstnanci firmy šetří životní prostředí
Chrastava - V pořadí již druhý certifikát za šetrnost k životnímu prostředí obhájila před několika dny firma vyrábějící komponenty pro automobilový průmysl Grupo Antolin Bohemia, a. s., se sídlem v Chrastavě. Hloubkový kontrolní audit, který ve firmě proběhl ve dnech od 17. do 20. května, posunul hodnocení společnosti o několik příček nahoru. Auditoři pochválili silné stránky obou systémů a předali i podněty k dalšímu zlepšování. \"Jsme si dobře vědomi dopadu výroby na životní prostředí, proto od roku 2000 pracujeme na tom, jak ho chránit. Kontrola vyšla bez sebemenších odchylek,\" uvedl personální náměstek firmy Grupo Antolin Bohemia, a. s. David Urbanec.
Za ochranu životního prostředí začalo vedení bojovat už od svých zaměstnanců. \"Začali jsme pracovat s našimi zaměstnanci. Učili jsme je například správně třídit odpad, jaký a do které popelnice mají dávat,\" řekl David Urbanec. \"Chceme motivovat zaměstnance k práci a vytvářet jim podmínky pro odborný a profesní růst, tak aby oblast životního prostředí dobře znali a měli ji ve svém povědomí. Právě díky jim jsme mohli dosáhnout těchto dobrých výsledků.\"
Jak potvrdila společnost Grupo Antolin, chce být firmou trvale minimalizující dopady výroby na životní prostředí, předcházející jakýmkoliv havarijním stavům a dodržující veškeré platné právní předpisy a rozhodnutí veřejnoprávních orgánů. \"Právě díky tomu, že jsme obhájili zmíněný certifikát, můžeme tato předsevzetí bez problému plnit,\" poznamenal David Urbanec.
První certifikát získala firma Grupo Antolin v roce 2001. Během následujících dvou let certifikát obhájila dalšími kontrolami. Výrobce komponentů pro automobilový průmysl oslaví letos deset let od zahájení výroby v České republice. První stropní panel byl vyroben 1. 8. 1994 v pronajatých prostorách v Jablonci nad Nisou. Od roku 1996 má společnost sídlo v Chrastavě v průmyslovém areálu bývalého státního podniku Elitex a v současné době zaměstnává celkem 430 lidí.
Zdroj:Liberecký den
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů