Pátek, 29. března 2024

Sovy se zabydlely v metru

Sovy se zabydlely v metru

PRAHA – Výstavu „Sovy dětskýma očima“ dnes zahájili radní hl. m. Prahy RNDr. Miloš Gregar a vedoucí projektu Sovy do škol Veronika Voldřichová ve vestibulu metra „B“ Karlovo/Palackého náměstí. Výstava je závěrečnou akcí ekovýchovného projektu, kterého se zúčastnilo na 10 tisíc dětí z pražských škol.

„Výstava je jakýmsi závěrečným shrnutím celého projektu. Jejím hlavním obsahem jsou obrazy, které děti vytvořily na ornitologickém soustředění. Lidé si budou moci také prohlédnout třeba ptačí budky vyrobené dětmi či fotografie z nejrůznějších akcí projektu Sovy do škol. Například fotografie z přednášek s živými sovami, které probíhaly na školách, nebo z výprav za volně žijícími sovami do různých pražských lokalit,“ uvedla organizátorka výstavy Veronika Voldřichová.

„Projekt Sovy do škol je mezi ostatními podporovanými projekty velmi výjimečný a troufnu si říci, že akce, která by oslovila takové množství dětí a navíc tak poutavým způsobem, ještě v Praze nebyla. To byl také důvod, proč ji Magistrát hl. m. Prahy podpořil. Ekologickou výchovu považuji za jednu z priorit,“ řekl radní Miloš Gregar, který se akcí několikrát osobně zúčastnil. Společně s ministrem životního prostředí Liborem Ambrozkem navštívil například ornitologické soustředění a společně s dětmi přihlížel odchytu a kroužkování vzácného ptáka chřástala polního.

Organizátoři umístili expozici do prostor metra, aby s projektem seznámili také širokou veřejnost, ne jen učitele a žáky, kterým je především určen. „V metru může výstavu spatřit množství lidí a již první ohlasy při její instalaci nasvědčovaly tomu, že o ni bude velký zájem,“ dodala Voldřichová.

Výstavu si budou moci zájemci v metru prohlédnout do konce srpna.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů