Středa, 24. dubna 2024

FLORA OLOMOUC 2004 – letní etapa

Výstaviště Flora Olomouc, 19. – 22. srpna, denně 9 – 18 hod.
FLORA OLOMOUC 2004 – letní etapa

Olomoucké Výstaviště Flora se ve dnech 19. – 22. srpna otevře druhé ze svých  „zelených“ akcí roku – letní etapě mezinárodní zahradnické výstavy FLORA OLOMOUC 2004. Největší a nejstarší česko-slovenská květinová výstava (první se konala už v roce 1958)   bude letos věnována především milovníkům okrasných dřevin, růží, gladiol a jiřinek.

PROSTORY HLAVNÍHO PAVILONU A, který bude letos vyhrazen společné expozici Českého zahrádkářského svazu   a expozicím Svazu školkařů České republiky,  zaplaví v závěru srpna pestrá směs školkařských okrasných výpěstků a květin vrcholného léta. Neobvyklý protipól přirozené krásy živých květin vytvoří v hlavní expozici  umělecké artefakty z kovaného železa. Expozice ponese název HEFAISTOS V KVĚTECH“. Její tvůrci tak chtějí návštěvníkům -  společně s půvabem květin - připomenout také umění „božského“ kováře Hefaista, manžela nejkrásnější antické bohyně Afrodity. Název  je také odkazem na Hefaiston, mezinárodní sympozium uměleckých kovářů každoročně uskutečňované na hradě Helfštýn, z jehož sbírek budou kovářská díla zapůjčena.

DALŠÍ Z VÝSTAVNÍCH PROSTOR, PAVILON E, zaujme moderně koncipovanou výstavou bonsají a odborným přednáškovým programem zejména pěstitele a milovníky těchto japonských miniatur.

PAVILON H poskytne v letošním roce prostor pro speciální přehlídku: „Květiny a rostliny vhodné k sušení“. Zájemci zde kromě krásných aranžmá naleznou i mnoho inspirace a zajímavých informací o méně známých a méně pěstovaných druzích rostlin pro sušení.

Pavilon bude i dějištěm tradiční aranžérské soutěže. Svaz květinářů a floristů, spolupořadatel olomouckých květinových svátků, potěší letos nejen pěstitele a zahradníky, ale také motoristy. Pro letní etapu Flory připravuje překvapení v podobě květinami nazdobených vozidel Volkswagen  „Brouk“. Soutěž určená špičkovým floristům z celé ČR bude spojena s populárním květinovým korzem „Brouků“ napříč Olomoucí, všechna vozidla poté budou vystavena v pavilonu H.

ZÁHONY PŘED PAVILONY A, G A H, již tradičně vyhrazené pěstitelům jiřinek sdružených ve specializované organizaci ČZS Dagla, rozzáří výstaviště pestrou paletou barev i na venkovních plochách.

PAVILON  G  A  VENKOVNÍ PROSTORY – to jsou  LETNÍ ZAHRADNICKÉ TRHY, široká nabídka květin, zahradnické mechanizace, pomůcek a potřeb.

Zdarma budou návštěvníkům otevřeny sbírkové skleníky výstaviště – palmový, kaktusový a subtropický se zbrusu novou expozicí masožravých rostlin,  botanická zahrada a rozárium se sbírkou 40 tisíc keřů růží v Bezručových sadech. Další horkou novinkou v areálu je zpřístupnění mimoúrovňové lávky ve Smetanových sadech, která umožňuje  prohlédnout si rozkvetlé záhony z ptačí perspektivy a projít se nad hlavní alejí  takřka po korunách stoletých stromů.

Výstavní a prodejní část Flory Olomouc doplní  zábavný doprovodný program, obohacený letos opět s vyhlášením výsledků soutěže s „Kozlíkem Šikulou“ a Folk&Country Show. Připravena je i pestrá nabídka knih a odborných časopisů, bezplatná poradenská služba, pro dobrou pohodu všem návštěvníkům zahrají, zazpívají a kvalitní vínko přivezou vinaři ČZS z Mutěnic.

Navštivte výstavu FLORA OLOMOUC 2004, vstupte do světa květin!

Výstaviště Flora Olomouc, a.s., Wolkerova 17, 771 11 Olomouc, Česká republika,

tel.: 420 585726111, fax: 420 585413370,  target=_blank>info@flora-ol.cz, www.flora-ol.cz
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů