Sobota, 20. dubna 2024

Ekozemědělci budou soutěžit o značku

Ekozemědělci budou soutěžit o značku
Jablonec n. N. - O značku Česká biopotravina roku mají znovu možnost soutěžit producenti z oboru biopotravin a ekologického zemědělství. Letos Nadace Partnerství ve spolupráci se Svazem ekologických zemědělců PRO-BIO vyhlašuje již čtvrtý ročník této soutěže. \"Soutěž je oslavou toho nejlepšího v České republice. Od čerstvého ovoce a zeleniny, přes maso, sýry a mléčné výrobky, až po hotové potraviny,\" uvedl madiální zástupce soutěže Tom Václavík.
Podle něho je soutěž příležitostí prohloubit povědomí spotřebitelů o ekologickém zemědělství a výrobě biopotravin. Stejně tak podpořit vynikající kvalitu v celém dodavatelském řetězci oboru biopotravin. Soutěž si především vzala za cíl zvýšit popularitu biopotravin českého původu mezi spotřebiteli. \"Účast v soutěži je prestižní záležitost pro všechny subjekty působící v oboru, jelikož jim nabízí jedinečnou marketingovou příležitost, jak své výrobky zviditelnit,\" doplnil Václavík.
Odborná porota hodnotí nejen inovativnost nebo výhody pro zákazníka, ale třeba i marketingový koncept či obal výrobku. Vítěz si kromě práva užívat označení Česká biopotravina roku 2004 odnese i šek na dvacet tisíc korun. Loni tuto značku získal soubor výrobků z kozího mléka od Pavla Dobrovolného z Ratibořic u Jaroměřic nad Rokytnou. Vyhlášení letošního vítěze se uskuteční 8. října.
Letos pořadatelé přišli i s novou kategorií, a to Nejlepší bioprodejna roku. V této kategorii bude porota hodnotit například hloubku a šíři sortimentu, vzdělávání a informování zaměstnanců a zákazníků, ochranu životního prostředí v provozu prodejny a podobně. Vítěz pak dostane zdarma zboží značky MolenAartje za deset tisíc korun.
Zdroj:Deník Jablonecka
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů