Úterý, 16. dubna 2024

Ministr životního prostředí se prošel arénou

Ministr životního prostředí se prošel arénou
Liberec - Do rodící se liberecké multifunkční arény nakoukl také ministr životního prostředí Libor Ambrozek. Také on totiž projevil zájem spatřit tolik diskutované dílo. Navíc, když se na jeho financování podílí právě jeho ministerstvo.
\"Libor Ambrozek přijal pozvání krajského radního Radima Ziky. Byl tak poslední velkou osobností, která dosud prošla branami z Jeronýmovy ulice,\" prohlásil Radek Šenk z marketingového oddělení společnosti Stadion.
Ministerstvo poskytne dotaci na nové technologické celky takzvané trigenerace. Díky tomuto systému bude hala soběstačná v oblasti produkce tepla a částečně i elektřiny a zároveň bude moci zásobovat tepelnou energií přilehlé bytové jednotky nebo hotel Arena. \"V rámci návštěvy přislíbil pan ministr také dotaci ve výši třiceti milionů korun, kterou poskytne na nové středisko ekologické výchovy v liberecké zoologické zahradě. Tu jsme s Liborem Ambrozkem ostatně také navštívili,\" přiblížil Radim Zika (ODS), radní pro resort životního prostředí a zemědělství.
Nejen ministr, který obtiskl při své návštěvě dlaň na kachel jedné ze zdí arény, ale měl šanci arénu si prohlédnout. Od června mohou všichni zájemci spatřit nový sportovně-kulturní areál, jehož plánované otevření se chystá na srpen příštího roku. \"Nabízíme zájemcům exkluzivní prohlídku i s odborným komentářem, o nějž se postará doprovod ze stavební společnosti firmy Syner,\" podotkl Radek Šenk.
Nový liberecký monument už dostal střechu a v současné době se připravuje na svou první velkou akci, při níž se představí veřejnosti. Na poslední srpnovou neděli otevře zájemcům své dveře a lidé si tak budou moci prohlédnout vnitřní i vnější prostory. Na závěr večera pak přichystají organizátoři bohatý kulturní program. \"Chystáme akustickou zkoušku, na níž se objeví řada kapel. Výtěžek z akce věnujeme na konto veřejné sbírky Přilož ruku k dílu, která je určena handcapovaným sportovcům Libereckého kraje,\" dodal Jaroslav Mejstřík ze společnosti Stadion.
Zdroj:Liberecký den
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů