Středa, 24. dubna 2024

Myslivci na Vsetínsku stále pátrají po záhadné šelmě, asi pumě

Myslivci na Vsetínsku stále pátrají po záhadné šelmě, asi pumě
Valašské Meziříčí/ Valašská Polanka Myslivci zValašské Polanky na Vsetínsku stále pátrají po stopách záhadné šelmy, kterou v minulých dnech zahlédli v lesích čtyři lidé. Ti nezávisle na sobě potvrdili, že v lese viděli tmavou kočkovitou šelmu, pravděpodobně pumu. Starostové okolních obcí proto upozornili občany na případná nebezpečí. Policii navíc požádali i o zvýšení hlídkové činnosti, hlavně na samotách.
Zoologové i ochránci přírody doporučili, aby myslivci procházeli terénem raději se psy. Starostové místním obyvatelům prostřednictvím místního rozhlasu poradili, aby nechodili krajinou sami pěšky a vůbec nepouštěli do lesů své děti.
Naposledy údajnou šelmu zahlédl v pátek dopoledne Karel Vítek z Prahy, který je na chalupě na samotě u Valašské Polanky na Vsetínsku. \" V pátek nám zavolala policie, že pumu viděl ze vzdálenosti patnáct metrů. Zvíře pozoroval několik vteřin,\" řekl o víkendu Milan Orálek z valašskomeziříčského Českého svazu ochránců přírody, který svědectví považuje za dostatečně věrohodné.
Do pátrací akce se zapojili nejen policisté a ochránci přírody, ale také místní myslivci. Vzhledem k tomu, že bylo v minulých dnech velké sucho, lidé zatím žádné stopy nenašli. Půda je navíc podle Orálka velmi tvrdí a šelma tak za sebou jen stěží zanechá stopu.
Volný pohyb pumy byl nahlášen také v roce 1996 poblíž Ústí nad Labem. Po zvířeti pátrali policisté, žádné však neobjevili. V loňském roce se údajně objevil u místa konání hudebního festivalu Rock for people v Českém Brodě lev. Ani tuto šelmu ale nikdo nenašel.
Zdroj:Moravskoslezský deník
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů