Pátek, 19. dubna 2024

Projekt Libeňských doků čeká na výsledek procesu EIA

Projekt Libeňských doků čeká na výsledek procesu EIA

Libeňské doky změní na obytnou a administrativní zónu společnost Real Estate Karlín Group (REKG). Projekt, jenž se bude týkat území o velikosti zhruba 140 tisíc metrů čtverečních, je nyní ve fázi posuzování vlivu stavby na životní prostředí (tzv. EIA). Vyplývá to z informací zveřejněných pražským magistrátem.

Podle již dřívějšího vyjádření generálního ředitele společnosti REKG Tomáše Kadeřábka je zahájení výstavby plánováno na roky 2006 až 2007. Doky, které jsou napojeny na ulici Voctářovu a Libeňský most, bude investor měnit po etapách.

V současnosti jsou na pozemcích sklady, po realizaci veškerých plánů vzniknou v libeňském přístavu kanceláře a byty s užitou plochou až 59 tisíc metrů čtverečních. Ve středním a západním sektoru vznikne zhruba 250 bytů, jižní a východní část bude vyhrazena administrativě. Podle dokumentace EIA najde v areálu zaměstnání necelých pět tisíc lidí.

Developerskou společnost REKG založili v roce 1997 Serge Borenstein, Charles Butler a Marc Rich. Svou činnost soustřeďuje především na území osmé městské části. Jen v Karlíně společnost celkem skoupila 400 tisíc metrů čtverečních pozemků. Mezi její realizované projekty patří kancelářské objekty Palác Karlín a Corso Karlín. Do budoucna chystá společnost administrativní budovy Crystal Karlín, Corso II a III a bytový projekt Kollárova.

www.zpravodaj.cz

 

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů