Sobota, 20. dubna 2024

Milionářskou čtvrť ohrožují mravenci

Milionářskou čtvrť ohrožují mravenci
Miřejovice - Hledat mravence a další chráněné živočichy se spolu se zástupci Správy Chráněné krajinné oblasti České středohoří včera vydal starosta obce Miřejovice Jiří Červený. Právě výskyt chráněných druhů živočichů brání realizaci ambiciózního plánu na výstavbu milionářské čtvrti na miřejovické stráni.
Obě strany se snaží najít kompromisní řešení. Pohledy na optimální řešení se ale značně odlišují. Zatímco miřejovický starosta Jiří Červený usiluje o prosazení maximální varianty územního plánu, která počítá s vytvořením přibližně 88 lukrativních stavebních parcel, správa CHKO byla až dosud ochotná přistoupit pouze na povolení asi 60 parcel ve spodní části stráně.
"Podle vyjádření Správy CHKO se v horní části miřejovické stráně s největší pravděpodobností vyskytují zvláště chranění mravenci, kriticky ohrožený strnad zahradní, silně ohrožená ještěrka obecná, slepýš křehký a další," shrnul námitky ochránců přírody starosta.
Další "schůzka v terénu" je naplánovaná na příští týden. Ani jedna ze stran si ale zatím netroufá odhadnout, jak dlouho bude nalezení vzájemné shody trvat.
Zdroj:Litoměřický deník
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů