Čtvrtek, 25. dubna 2024

Podaří se našim městům opět uspět v soutěži o evropské ceny?

Podaří se našim městům opět uspět v soutěži o evropské ceny?

Generální ředitelství pro životní prostředí Evropské komise bude v roce 2005 již potřetí oceňovat městské úřady Evropskou cenou za nejlépe připravený program Evropského týdne mobility 2004.

 

Cena za nejlepší Evropský týden mobility má ocenit nejúspěšnější aktivity měst, zapojených do tohoto celoevropského projektu. V České republice by se evropské ceny mohlo dočkat některé z 19 měst. Mezi ně patří Boskovice, Bohumín, České Budějovice, Hlučín, Hodonín, Hradec Králové, Chrudim, Jablonec nad Nisou, Kopřivnice, Kroměříž, Letovice, Moravská Třebová, Moravský Krumlov, Ostrava, Olomouc,  Strakonice, Telč, Třebíč a Vsetín.

 

Evropská cena za nejlepší program Evropského týdne mobility 2004 je vyhlášena pro všechny místní úřady z členských i kandidátských zemí EU, které podepsaly "Chartu Evropského týdne mobility a Evropského dne bez aut 2004". Uzávěrka přihlášek do soutěže o evropskou Cenu za Evropský týden mobility je dne 31. prosince 2004. Slavnostní předání cen se bude konat v roce 2005 a cenu vítězům předá evropský komisař pro životní prostředí.

 

Informace o soutěži, jejích pravidlech i registrační formulář pro obce jsou k dispozici na adrese http://www.22september.org. V posledním ročníku soutěže o Cenu za Evropský týden mobility 2004 se mezi deset nejúspěšnějších evropských měst dostala Kroměříž (viz tisková zpráva MŽP z 27. 4. 2004).

 

Další informace:

http://www.mobilityweek-europe.org

http://www.22september.org

Zdroj:MŽP
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů