Čtvrtek, 25. dubna 2024

Pozor na podvodnice s odpady

Pozor na podvodnice s odpady
Škodu přes 570 tisíc korun mají podle policie na svědomí dvě ženy kolem 40 let z Brněnska, které se vydávaly za zástupce firmy, která zajišťuje ekologickou likvidaci odpadů. Vystupovaly pod svými pravými jmény a uzavřeli se zákazníky několik obchodů, které však nemohly splnit, protože žádnou firmu nikdy neměly.

„Prvního podvodu se dopustily ženy tím, že od jednoho muže vylákaly několik set tisíc korun, které měly sloužit k založení firmy. Firmu však nezaložily a peníze použily pro svou potřebu. Dále pak navštěvovaly obchodníky a tvrdily jim, že jsou zástupkyně firmy FON ROLL nebo FON ROLL CZ. Zatím zjištěné podvody se odehrály na území Brna a v okolí,“ uvedl Mojmír Popp z brněnské policie.

Policisté se však domnívají, že poškozených může být víc a mohou být i z jiných částí kraje a dosud se na policii neobrátili. Proto se obracejí na občany se žádostí o pomoc při prověřování aktivit Jany B. a Dany F.

Informace je možné sdělit kriminalistům na Šilingrově náměstí 2 v Brně, případně na telefony 974 628 622 či linku 158.

www.vecernibrno.com

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů