Čtvrtek, 25. dubna 2024

EU COMPASS PROJECT: Vedoucí projekt pro rozšíření EMAS mezi stovky nových obcí

EU COMPASS PROJECT: Vedoucí projekt pro rozšíření EMAS mezi stovky nových obcí

Generální ředitelství Evropské komise pro životní prostředí nedávno spustilo projekt s cílem nasměrovat sto obcí a městských zástaveb na zavedení EMAS. V rámci projektu vzniknou tři seskupení v každém členském státu registrovaném ve veřejném sektoru - Belgii, Francii, Švédsku, Dánsku, Rakousku, Spojeném království, Německu, Itálii a Španělsku. Seskupení bude tvořeno obcí s registrovaným EMAS (školitelem) a 4-mi sousedními obcemi (účastníky).

Tento rok trvající projekt se uskuteční na základech principů řízení a moderní komunikace. Každé seskupení (školitel 4 účastníci) bude pracovat odděleně; avšak seminář organizovaný v každé zemi shromažďující tři národní seskupení bude rozšiřovat principy správných návyků mezi jeho účastníky. Na konci roku 2005 slavnostní shromáždění uzná závazek školitelů a účastníků, stejně jako setrvalý vývoj a poznání systémů environmentálního řízení jako jejich hlavního cíle.

Global to Local Limited (G2L) a the International Council of Local Environmental Initiative (ICLEI), externí konzultanti pracující pro generální ředitelství EK vyhledávají v současné době obce a města zajímající se o účast na projektu, buď jako školitelé, nebo jako účastníci. Obce, které se chtějí podílet na projektu, mohou kontaktovat pana Bruce Cockreana ze společnosti Global to Local.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů