Pátek, 29. března 2024

Soutěž Máte rádi přírodu

Soutěž Máte rádi přírodu
 
Hnutí Brontosaurus a Ekocentrum Hodonín vyhlašují 11. ročník celostátní výtvarné, literární a fotografické soutěže Máme rádi přírodu.


     Jedním z hlavních cílů soutěže je, jako každoročně, přivést děti a mladé lidi k hledání a nalézání krásy přírody a krajiny, k umění dívat se kolem sebe.

     S tím souvisí i dlouhodobější, výchovný cíl organizátorů, totiž vést autory soutěžních prací k úvahám o jejich postojích a přístupech k přírodě a její ochraně, k zamyšlení nad možnostmi další cesty civilizace a jejich osobní odpovědností za rozhodnutí, jak a kam dál.

     Soutěž má dlouholetou tradici, letos vyhlašujeme již jedenáctý ročník. Jubilejního desátého ročníku se loni, při příležitosti oslav 30. výročí Hnutí Brontosaurus, zúčastnilo bezmála jeden a půl tisíce mladých soutěžících z celé republiky.

     Uzávěrka soutěže je 7. dubna 2005. Výsledky budou vyhlášeny u příležitosti mezinárodního Dne Země. Vítězné výtvarné práce vystavíme v několika prostorách (v loňském roce to byl Hodonín, Telč, Brno), literární dílka budou publikovány v tisku. Na vítěze čekají pěkné, zajímavé ceny.

     „Kouzlo chvíle a místa“, tak zní letošní ústřední téma soutěže Máme rádi přírodu. Autory soutěžních prací by mělo inspirovat k zamyšlení nad prostředím, ve kterém se pohybují a k vyjádření pocitů jež v nich toto prostředí vzbuzuje.

     Stejně jako v předchozích ročnících, tak i letos vyhlašujeme vícero soutěžních kategorií. Soutěže Máme rádi přírodu se mohou zúčastnit jak děti předškolního věku, tak i děti ze základních a středních škol. Dílčí fotografické soutěže se mohou účastnit všichni zájemci bez omezení věku.

     Kontakt na pořadatele:

ZČ HB BRĎO Vlkani
Moravská 184
Mikulčice 696 19
brdo.vlkani@seznam.cz

Ekocentrum
Červené domky 4A
Hodonín 695 03
ekocenrum.hodonin@seznam.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů