Pátek, 19. dubna 2024

O víkendu se na Hodonínsku počítají bobři

O víkendu se na Hodonínsku počítají bobři

Na tuto sobotu a neděli zvou členové Dětí Země Slovácko všechny milovníky přírody na Hodonínsko, kde kolem řeky Moravy proběhne již čtvrté zimní sčítání bobrů. Sraz dobrovolníků je v sedm hodin ráno v Hodoníně na ulici U červených domků 4a před Ekocentrem. Bližší informace poskytne Petr Havlík na mobilu 607 674 582, zajištěno je i přespání.

„Počet bobrů se zjišťuje při pochůzce po břehu řeky podle množství ohryzaných stromů,“ sdělil k průběhu akce Petr Havlík. Více informací je na stránce www.detizeme.cz u pozvánek n akce.

Loni v březnu se jich při obdobném sčítání na padesáti kilometrovém úseku řeky Moravy zjistilo až pětatřicet kusů. Bobr patří mezi kriticky ohrožené druhy zvířat a je velmi plachý.

Děti Země Slovácko se v rámci svého projektu Zachování lužní krajiny dolního Pomoraví zabývají především mapováním a záchranou lokalit se zvláště chráněnými rostlinami, které mohou být ohroženy holosečnou těžbou stromů, snahou o přeměnu nevyužívaných polí zpět na louky a obnovou malých tůní a mokřadů jako vhodného biotopu pro obojživelníky.
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů