Středa, 24. dubna 2024

Nafta vytekla do vodní nádrže

Nafta vytekla do vodní nádrže

Olejové skvrny se včera pozdě odpoledne objevily na hladině vodní nádrže u bývalého kina Evropa na sídlišti Březenecká. Na jejich výskyt upozornili po 14 hodině obyvatelé tohoto sídliště, kteří zavolali na linku hasičského sboru.

Chomutov (md), 12. 2. 05

V ulici Kundratická bylo na první pohled vidět, že na silnici vyteklo větší množství nafty, které stékalo do kanálů a následně pak do vodní nádrže. Aby nedošlo k odtoku nafty do Podkrušnohorského zooparku, umístili hasiči u výpusti nornou stěnu.

Podle vyjádření jednoho ze zasahujících hasičů se do vody naštěstí nedostalo takové množství nafty, které by jakkoliv ohrozilo životní prostředí. Případem se nyní bude zabývat státní policie, která by měla najít toho, kdo je za tuto havárii zodpovědný.

Podařilo se nám zkontaktovat svědky, kteří viděli, jak kolem půl jedenácté dopoledne vyteklo větší množství nafty z vozu společnosti Silnice Žatec. Právě tato společnost už od léta provádí v rámci regenerace panelového sídliště Březenecká, celkovou rekonstrukci vozovek a chodníků a právě tento týden zahájila závěrečnou etapu.

Na hasičském sboru nám potvrdili, že nikdo z této firmy únik nafty nenahlásil. Pravdou ale je, že nelibá vůně se kolem nádrže šířila celé odpoledne a olejové skvrny doprovázely obří vůz až na parkoviště u 13. ZŠ, kde tato společnost svá vozidla parkuje.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů