Sobota, 20. dubna 2024

CE Wood podala žalobu na Lesy ČR

CE Wood podala žalobu na Lesy ČR
Krajský soud v Hradci Králové ve čtvrtek obdržel žalobu na státní podnik Lesy ČR. Společnost CE Wood se v ní domáhá platnosti smluv, které se státním podnikem uzavřela. Obsahem žaloby je i náhrada škody za to, že Lesy ČR bránily největší české lesnické firmě ve výkonu práv a plnění povinností vyplývající z celkem 27 smluv o provádění pěstebních činností a o prodeji a nákupu dříví.

„Žalobu zatím podáváme bez určení výše škody, kterou soudu po vyčíslení dodáme dodatečně,“ sdělil EURO OnLine Radek Pokorný z právní kanceláře Pokorný, Wagner & spol.

Tvrzení státního podniku, že staré smlouvy jsou od počátku neplatné, vyvrátil krajský soud předběžným rozhodnutím 19. ledna. Zároveň uložil společnosti CE Wood, aby do 30 dnů podala ve věci žalobu.

Podle generálního ředitele CE Wood Václava Šebka to jen potvrzuje, že argumentace LČR o neplatnosti smluv byla pouze účelová a právně nepodložená.

CE Wood je mateřskou firmou největšího soukromého lesnicko-dřevařského holdingu ve střední a východní Evropě s tržbami 9 miliard korun v roce 2004. Společnost zaměstnává 5200 lidí.
Zdroj:Euro
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů