Pátek, 29. března 2024

Studentská soutěž „Životní prostředí a jeho vliv na zdraví jedince, společnosti, země“

Studentská soutěž „Životní prostředí a jeho vliv na zdraví jedince, společnosti, země“

Výbor SAPUK  dne 8. 2. 2005 projednal otázku studentských  prací a jejich odměnění-obdobně s minulým rokem a dohodl se  na následujících  podmínkách soutěže:

Uchazeči – studenti postgraduálního studia v biomedicíně či  další   vědečtí pracovníci mladší 33 let předloží  výboru ( kancelář SAPUK v budově  Karolina, Ovocný trh 5 ) vědeckou práci, která již byla publikovaná či je  k publikaci připravená.

Za  tématiku jsme zvolili „Životní prostředí a jeho vliv na zdraví jedince, společnosti, země“.

Tématika je dostatečně širokou a volena tak, aby se jí mohli zabývat jak ochránci přírody, tak přírodovědci, lékaři zaměření na prevenci- např. ochranu proti hluku, na prevenci  drogové závislosti, obezity, neuropsychických poruch, na bezpečnost v dopravě, na  rodinou, předškolní i školní výchovu, na prospektivní sociálně- politické aspekty.

Práce  v trojím vydání by měla být opatřena anglickým  souhrnem a předána do konce března t.r. aby mohlo proběhnout oponentní řízení  dvěma nezávislými, anonymními  posuzovateli podle klíče, užívaného  Grantovou Agenturou UK při hodnocení  ukončených  grantů.

Ceny  po  10.000 Kč  budou uděleny  dvěma  autorům ( či  kolektivu autorů) na Zahradní  slavnosti ve  Valdštejnské zahradě dne 30.června 2005 v rámci  jarního  zakončení  studijního roku 2004-2005

Obracíme se proto na děkany jednotlivých fakult UK i pracoviště AVCR, aby upozornili na možnost zúčastnit se této soutěže.

Prof. MUDr. Jiří Tichý, DrSc

Výkonný místopředseda SAP UK

V Praze dne 10.2.200
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů